Cuiners i científics tornen a la universitat

La UB crea el primer curs Cuina i Ciència que pretén posar en comú els dos àmbits i que comença el 29 de juny

El xef Jordi Cruz, ambaixador d’un vi “sexual i romàntic”
Efe
15/06/2015
1 min

BarcelonaCuiners de renom com Josep i Jordi Roca, Jordi Cruz, Nandu Jubany o Sergi de Meià tornen a la universitat, però no com a alumnes sinó com a professors. De fets, els xefs seran juntament amb professors de l'àmbit científic com Joan Vallès, Teresa Garnatje, Robert Soliva o Laura Bayés els encarregats de demostrar l'estreta relació que uneix la cuina amb la ciència.

Tot això passarà en el primer curs Cuina i Ciència que organitza la UB i que pretén unir cuiners i científics per posar en comú els dos ensenyaments per primera vegada en l'àmbit universitari català. Aquest nou curs d'extensió universitària, que començarà el pròxim dia 29 de juny, està dirigit pel catedràtic de Química Orgànica de la Universitat de Farmàcia de la UB Màrius Rubiralta i coordinat per Pere Castells Esqué, químic orgànic també i amb una llarga trajectòria en l'anàlisi gastronomicocientífica.

Les sessions, dirigides especialment a professors d'escoles de cuina i de ciències i cuiners, pretenen donar accés a continguts culinaris contrastats amb coneixements científics i analitzar l'ús de productes alimentaris no elaborats.

El curs inclourà també la nova classificació de productes culinaris Bullipedia i explicarà des d'un punt de vista científic les tècniques culinàries clàssiques i modernes.

La idea és similar a la que ja va portar a terme la Universitat de Harvard amb el curs "Science and Cooking", encara que en aquest cas també s'inclourà la formació a cuiners i no només a científics.

stats