CURSES DE MUNTANYA

Kilian Jornet: "El llibre m'ha ajudat a superar l'accident del meu company Stéphane Brosse"

L'atleta de la Cerdanya ha presentat el seu segon llibre, 'La frontera invisible', tres anys més tard de l'èxit de vendes del primer, 'Córrer o morir'

Nuria García
12/11/2013
2 min

BarcelonaKilian Jornet ha presentat aquest dimarts el seu segon llibre, 'La frontera invisible'. Després de l'èxit de vendes del primer llibre que va escriure ara fa tres anys, 'Córrer o morir', l'atleta de la Cerdanya ha tornat a publicar un nou llibre, on narra la seva aventura a l'Himalaia.

"Tenia ganes d'escriure un altre llibre des que vaig acabar el 'Córrer o morir'", ha explicat Jornet, que ha explicat que el llibre té un punt de ficció. "Fer-ho amb una part de ficció era per explicar aquestes idees d'una manera més senzilla".

L'atleta de la Cerdanya ha explicat com va sorgir la idea d'escriure un nou llibre: "Quan aquest any vam anar a l'Himalaia, totes les coses que vaig viure i vaig aprendre allà, tots els sentiments... arran de tota aquesta experiència vaig pensar que volia escriure alguna cosa amb tot el que havia sentit. Així és com va néixer la història".

Kilian Jornet explica en aquest llibre la mort del seu amic i company Stéphane Brosse. "És més perillós estar a Barcelona travessant carrers que estar a la muntanya, estadísticament és així", ha comentat l'atleta. "El llibre m'ha ajudat a superar l'accident de l'Stéphane. Posar-ho per escrit em va ajudar a veure-ho amb més perspectiva", ha reflexionat i ha afegit: "Quan arriba un accident, quan es mor un amic, sempre és difícil, sempre dónes voltes al cap i busques responsabilitats internes, busques les raons sobre per què va passar. A través de totes aquestes reflexions i pensaments positius i negatius després d'una pèrdua és quan comences a reflexionar sobre com encarar els teus passos en el futur".

Jornet ha explicat que el llibre "parla de totes les fronteres físiques que podem trobar". "Parla de diferents països, de creuar fronteres que han creat els humans, de les fronteres internes, de les fronteres de la por, del plaer, de l'amor, de l'amistat, del risc... de les fronteres entre la vida i la mort. La meva feina no és una ruleta russa, perquè ens preparem i intentem controlar tot el que fem, però cal anar en compte. I com aquestes fronteres poden afectar les decisions que prenem a la vida", ha comentat. "M'agradaria cremar els passaports, perquè no cal tanta paperassa. Tot això ens limita", ha comentat.

De moment, el llibre està a la venda en català i en castellà, tot i que ben aviat sortirà en francès i en d'altres llengües. "La gent trobarà més coses que les que va llegir al primer llibre", ha assegurat.

Jornet ha explicat com escriu el llibre: "Durant els viatges. A la muntanya l'ordinador no el porto, porto una llibreta i després passo a l'ordinador les idees. Normalment escric a les nits, ja que al matí entreno, vaig buscant forats". "Escriure és una possibilitat de transmetre valors i les coses que penses. A la muntanya tens molt de temps de donar-li voltes al 'tarro' i escriure et permet plasmar totes aquestes idees", ha afegit.

stats