09/01/2015

El Camp Nou vota Messi

No hi ha debat. El Camp Nou, fred i anestesiat pel joc de l’equip durant molts minuts, es va tornar a manifestar clarament, de manera inequívoca, a favor de Leo Messi. L’endemà que Josep Maria Bartomeu convoqués eleccions, enmig de l’enfrontament de l’argentí amb Luis Enrique, l’afició del Barça es va posicionar sense dubtes, amb una majoria inapel·lable, a favor de Messi.

Els plebiscits van sorgir sempre des del gol sud, des del sector d’afició més jove, que a la mitja hora de joc va començar a cantar el nom de Luis Enrique. Els crits de suport cap a l’asturià van ser correspostos amb alguns xiulets de la resta del públic. Immediatament, des del mateix focus d’aficionats, van arrencar els càntics favorables a Messi, aquest cop sense cap tipus de contestació. Al segon temps, l’escena es va repetir, fins i tot amb més presència dels xiulets. Hi va haver més partit a les graderies del Camp Nou -i aquest cop no assenyalant Bartomeu- que sobre la gespa del terreny de joc, on després d’un començament tediós el Barça va sentenciar l’eliminatòria de vuitens de final de la Copa.

Tot i la còmoda golejada contra l’Elx, que va permetre recuperar sensacions de cara a gol, i deixar encarrilada l’eliminatòria, l’equip va seguir generant dubtes en el joc, i cada vegada que ha de buscar una escletxa entre l’espessa defensa rival, es percep que no hi ha automatismes, que el joc posicional és una eterna assignatura pendent. Una deficiència que va quedar totalment amagada per la contundència que van mostrar els jugadors blaugranes, que a base de fuetades es van desfer d’un inofensiu Elx, que pràcticament no va provar Ter Stegen.

La capacitat de desequilibri de Neymar i Messi, i la insistència de Jordi Alba van ser els dos únics arguments en atac durant la primera mitja hora, fins que els tres cracs van decidir sentenciar. Si contra la Reial Societat, Luis Enrique va confondre a molts deixant fora Messi, Neymar, Piqué i Alves, contra l’Elx, la pólvora hi era. Neymar, després d’una gran assistència de Suárez, va obrir el marcador. Tres minuts més tard, gràcies a un gran gest tècnic deixant passar la pilota entre les cames, Suárez va fer el 2 a 0 definint amb precisió. Abans del descans, de penal, Messi sentenciava de penal, i llançava un petó cap al gol sud, cap als aficionats que van iniciar els crits de suport durant tota la nit.

Al segon temps, Alba, habilitat per l’argentí amb una passada mil·limètrica, i Neymar amb un fort xut des de fora de l’àrea, van certificar la golejada en una nit plàcida per a Bartomeu, allunyat dels focus, centrats totalment en Messi i Luis Enrique, un problema que ha de resoldre el president si vol optar a alguna cosa aquesta temporada i l’endemà, quan el soci parli.