Política 26/11/2012

Mas obrirà converses amb ERC i el PSC però no aparcarà la consulta

El president en funcions assegura que necessita "acompanyament" per no afrontar sol els propers quatre anys i Duran obre la porta al pacte amb ERC o el PSC

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dilluns a la tarda que CiU "assumirà el lideratge de forma parcial perquè els electors han decidit que no tinguem un lideratge únic". "Es necessita acompanyament per no anar sols els propers quatre anys", ha considerat Mas, que ha obert la porta a incorporar altres partits al Govern per tenir un executiu fort "per fer front a la crisi, a la consulta i a la majoria absoluta del PP a Madrid".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat de CiU a les eleccions, que ahir va perdre 12 diputats a les urnes, ha enterrat la geometria variable i ha instat a parlar amb ERC i PSC de cara a aquest nou escenari.

Mas, en referència a ERC, ha assegurat que "no es pot dir que s'està a favor de la consulta i desentendre's del dia a dia del Govern". Sigui com sigui, però, ha deixat clar que no aparcarà la consulta. "És un tema prioritari perquè ens vam presentar a les eleccions amb aquest plantejament i perquè els altres partits que feien el plantejament sumen 87 diputats. No m'imagino que no sigui un tema prioritari en qualsevol negociació, però no pot ser l'únic tema, el país ha de funcionar en el dia a dia".

Amb certa –moderada– ironia, el president en funcions ha dit en referència a ERC: "Seria molt bonic arribar a acords només per a la consulta". I després ha assegurat que hi ha "algú que s'haurà d'arremangar per fer la feina més difícil de la mateixa manera que nosaltres l'hem fet aquests dos anys".

stats