Un grup farmacèutic italià compra la seu de la conselleria d'Economia

Angelini paga 23,2 milions per l'edifici i el seguirà destinant a lloguer

La seu de la conselleria d'Economia / CRISTINA CALDERER
Efe
20/12/2013
2 min

BarcelonaEl hòlding financer del grup farmacèutic italià Angelini ha adquirit la seu del departament d'Economia, situada en ple centre de Barcelona, al número 19 de la rambla de Catalunya, per 23,2 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després de la subhasta celebrada aquest matí, el president de Finaf 92, la societat que ha comprat l'immoble, Jordi Ballesté, ha precisat que aquest grup té també interessos immobiliaris i que els seus plans per a l'edifici és seguir destinant-lo al lloguer, de la mateixa manera que altres que exploten a Barcelona.

Això no obstant, la Generalitat podrà quedar-se com a llogater d'aquest immoble d'estil modernista durant un màxim de tres anys.

El comprador ha aconseguit un 20% de descompte sobre el preu de sortida de l'immoble, que era de 29 milions, atès que s'ha adjudicat en una segona subhasta.

A més d'aquest edifici, la Generalitat ha aconseguit vendre per 14 milions un altre immoble situat al passeig Pujades, 11-13, al grup hoteler alemany propietari de la cadena Motel One, que planeja obrir un hotel en aquest edifici que ja és buit.

En canvi, no han rebut ofertes els altres dos edificis que s'havien posat a subhasta: el situat al número 24 del carrer Casp i l'ubicat al número 523 de l'avinguda Diagonal.

El director general de Patrimoni, Salvador Estapé, ha titllat de "molt positiu" el resultat de la subhasta d'avui i ha destacat que la Generalitat ha aconseguit vendre ja un total de 17 d'edificis −16, més la seu del Memorial Democràtic, la venda de la qual ja està tancada− per ingressar uns 315 milions.

L'edifici més emblemàtic dels subhastats avui era la seu del departament d'Economia, per la ubicació de l'edifici i perquè allà té el despatx el conseller Andreu Mas-Colell.

La Casa Heribert Pons, que és el nom d'aquest edifici modernista, va ser construïda el 1909 i reformada per última vegada el 2003. La seva superfície suma 8.080 metres quadrats i té ús comercial, d'oficines, d'habitatge o bé hoteler.

En l'operació, Renta Corporación ha assessorat aquest grup italià de caràcter familiar que, més enllà del negoci farmacèutic, té també interessos en el sector immobiliari, amb diversos edificis en propietat a Barcelona.

En declaracions als periodistes, el representant d'aquest grup italià ha assegurat que la seva intenció no és especular amb l'edifici, sinó buscar llogaters per continuar explotant-lo una vegada que la Generalitat abandoni l'immoble.

Més enllà de la identitat dels compradors, la subhasta d'avui ha evidenciat l'interès creixent del capital estranger pels immobles de la capital catalana.

El juny passat la Generalitat ja va anunciar la venda d'un lot de tretze immobles a AXA Real Estate, la divisió immobiliària del grup assegurador francès AXA, per 172 milions.

Precisament ahir, la Generalitat va avançar que es proposa reubicar les oficines dels diferents departaments i empreses públiques, situats principalment al centre de Barcelona, a altres zones menys cèntriques de la ciutat per estalviar i, a la vegada, per deixar lliures edificis en propietat que es puguin vendre.

També el govern català es planteja tornar a posar a la venda l'any que ve l'edifici que acollia la Borsa de Barcelona, situat al número 19 del passeig de Gràcia.

I és que el govern català compta ingressar uns 2.300 milions d'euros entre venda de patrimoni i privatitzacions per evitar retallar més encara la despesa l'any que ve.

stats