El comitè d'empresa del Teatre Nacional retira la mesura de parlar en castellà
La polèmica acció no va ser votada en assemblea sinó presa de forma unilateral pel comitè
BarcelonaEl comitè d'empresa del Teatre Nacional ha rectificat i ha fet un comunicat en el qual informa que la mesura de parlar castellà com a forma de protesta "no va ser consensuada en assemblea per tots els treballadors" sinó que va ser "una decisió unilateral del comitè que ja ha estat retirada".
Així es tanca la polèmica que ahir va encendre la xarxa quan el públic que va anar al TNC va veure que els treballadors els parlaven en castellà. Immediatament la reacció dels ciutadans va ser molt crítica, però diversos treballadors del TNC van alertar que no es tractava d'una postura comuna ni consensuada. Avui els treballadors s'han reunit i han retirat aquesta acció que volia pressionar l'administració davant les imminents retallades que s'intueixen al teatre.
De fet, aquest mateix dilluns el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, havia dit que troba "molt malament" la protesta d'alguns treballadors del Teatre Nacional de Catalunya: "El català ha estat un objecte de lluita de molta gent, i no estic d'acord amb la protesta d'alguns treballadors de parlar en castellà", ha dit Mascarell en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha explicat que el consell d'administració del TNC "estudia totes les mesures possibles" per tal de cloure l'any sense dèficit. Tanmateix, ha evitat confirmar que una d'aquestes mesures sigui tancar la Sala Tallers i, en conseqüència, el projecte T6, tal com avançava ahir l'ARA.
Sergi Belbel, a Rac1, ha dit que estava "perplex" per la mesura de parlar en castellà i ha assegurat que el tancament de la sala Tallers, si s'acaba produint, serà "provisional". Segons Belbel, al TNC no s'havia generat mai dèficit fins al setembre passat. Un dels principals motius d'aquest dèficit ha estat l'increment de l'IVA. "L'IVA cultural nosaltres l'hem notat molt. Hi ha un abans i un després", ha afirmat el director del teatre.