CULTURA
Cultura 07/05/2013

La UAB recorrerà la condemna per piratejar llibres

La universitat troba "desproporcionada" la sentència que obliga a indemnitzar l'associació CEDRO amb 5 euros per alumne i curs matriculat (238.575 euros) en qualitat de drets d'autor

Efe
1 min
Universitat Autònoma de Barcelona

BarcelonaLa Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) recorrerà la sentència que l'obliga a retirar del seu portal digital els fitxers que posen a disposició de l'alumnat obres o fragments de llibres protegits per l'associació de gestió de drets d'autor Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO). La sentència considera que la Universitat vulnera el dret a la propietat intel·lectual dels autors als quals l'associació representa, en l'activitat docent impartida a través del seu campus virtual.

La universitat valora la sentència com a "desproporcionada", entre d'altres raons perquè "se sustenta en la realització de 20 comunicacions públiques sense autorització acreditada per CEDRO en el marc d'un campus virtual on la UAB gestiona 2.000 assignatures, 5.000 espais virtuals i 7 milions d'accessos anuals".

La UAB ha anunciat que recorrerà la sentència davant l'Audiència Provincial de Barcelona que l'obliga a pagar a CEDRO 238.575 euros i els prop de 15.000 euros que va gastar en la investigació del cas. La sentència també obliga a indemnitzar a l'associació de gestió amb una quantitat corresponent a 5 euros per alumne i curs matriculat fins que la sentència sigui ferma.

stats