Gabino Diego es pregunta com són 'Nuestras mujeres' al Teatre Condal

A l'espectacle "els homes fan el que tradicionalment fan les dones: parlar dels seus sentiments", segons un dels actors protagoniste

Antonio Hortelano, Gavino Diego i Antonio Garrido protagonitzen 'Nuestras mujeres'
Carles Algué
04/05/2016
2 min

BarcelonaL'actor Gabino Diego creu que "si una obra no agrada a les dones, fracassa". Potser és per això que en el seu darrer espectacle elles són el tema principal. Això sí, ho són sempre per boca masculina, ja que tant l'autor, com el director i els tres protagonistes de 'Nuestras mujeres' són homes. L'obra és l'adaptació castellana de la comèdia 'Nos femmes', del prolífic autor francès Éric Assous, que es va estrenar al Théâtre de Paris el 2013. Després de fer gira per l'estat espanyol, farà temporada al Teatre Condal del 4 fins al 22 de maig.

La història comença quan Simon (Antonio Hortelano) arriba tard a una partida de cartes amb els seus dos amics (Gabino Diego i Antonio Garrido) perquè ha assassinat la seva dona. Però aquesta revelació només és una excusa per parlar de les relacions amb el gènere femení, del valor de l'amistat i la justícia, i per llançar aquesta pregunta a l'espectador: com ha de ser l'home del segle XXI?

L'equip reconeix que no ha trobat cap resposta i, pel que expliquen de l'espectacle, no sembla que l'home hagi progressat gaire. El director, Gabriel Olivares, ha situat l'acció en una cuina –l'original passava en un saló– perquè volia un espai on el trio protagonista "no se sentís còmode": "És un territori en el qual l'home no es mou habitualment", opina. I en aquest escenari, segons Garrido, "els homes fan el que tradicionalment fan les dones: parlar dels seus sentiments".

Malgrat aquests tòpics de gènere, la companyia assegura que el seu públic és majoritàriament femení. "A les dones els agrada aquesta obra perquè poden escoltar el que pensen els homes", explica Diego, que assegura que elles "surten molt contentes de la funció".

L'espectacle no pretén tractar la violència de gènere però sí que "amaga un conflicte moral que implica un posicionament dels espectadors, encara que sigui inconscientment", diu el director. La seva trajectòria inclou obres comercials com 'Burudanga', 'Más apellidos vascos' i 'Cancún'. "Es pot fer comèdia de qualsevol tema sempre que es faci amb respecte", opina.

stats