Mèdia 24/01/2015

Canal+ Series estrena avui el fenomen llatí ‘Jane the virgin’

La sèrie de la cadena The CW arrasa en audiència als Estats Units

Judit Monclús
3 min
Canal+ Series estrena avui  El fenomen llatí ‘Jane the virgin’

BarcelonaLes telenovel·les són la millor forma d’entreteniment i perdre la virginitat és el pitjor que li pot passar a una dona. Aquestes són les dues lliçons de vida que l’àvia li va inculcar a Jane Villanueva quan només era una nena. Ara, amb 23 anys, la Jane és una estudiant de magisteri que, a la vegada, treballa en un hotel de Miami. Aquestes recomanacions preses al peu de la lletra han fet que hagi marcat terminis a la relació amb el seu nòvio Michael i que insisteixi a arribar verge al matrimoni. Els seus plans es torcen quan, accidentalment, és inseminada durant una revisió ginecològica. Casualment, l’esperma pertany al Rafael, que, a més de ser el propietari de l’hotel on treballa, va ser un amor d’estiu de la Jane uns quants anys abans.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest és el plantejament inicial de Jane the virgin, la ficció de la cadena dels EUA The CW que aterra avui a Canal+ Series i que arriba avalada per la seva posada de llarg en la passada edició dels Globus d’Or i per un èxit d’audiència aclaparador als Estats Units. Produïda per CBS Television Studios i Warner Bros, es va estrenar a The CW el 13 d’octubre de l’any passat i ja ha aconseguit renovar una nova temporada. La sèrie és una adaptació de la telenovel·la veneçolana Juana la virgen, que es va emetre per la cadena Radio Caracas Televisión (RCTV) entre el 14 de març i el 16 d’octubre del 2002. Creada per la guionista Perla Farías, va obtenir uns alts nivells d’audiència tant a Veneçuela com en els altres països llatinoamericans en què es van emetre els 153 capítols que componen la versió original de la sèrie. I és que la Jane the virgin de The CW és la tercera versió que es produeix d’aquest fenomen, ja que també se n’han fet equivalents a Polònia (2009) i Mèxic (2014).

La sorpresa dels Globus d’Or

El repartiment de Jane the virgin està encapçalat per l’actriu nascuda a Chicago però d’origen porto-riqueny Gina Rodríguez, que ha passat de fer papers secundaris i aparicions esporàdiques en sèries com Happy endings, El mentalista i Rizzoli & Isles a alçar-se com a vencedora en la categoria de millor actriu protagonista de comèdia en l’última edició dels Globus d’Or per aquesta sèrie. Rodríguez va ser la sorpresa després d’imposar-se a actrius del nivell de Julia Louis-Dreyfus ( Veep ), Edie Falco ( Nurse Jackie ), Lena Dunham ( Girls ) i Taylor Schilling ( Orange is the new black ). La protagonista de Jane the virgin ha aconseguit posar-se la crítica nord-americana a la butxaca i alguns han anat més enllà i s’han atrevit a vaticinar que Rodríguez aspira a convertir-se en la Meryl Streep llatina.

“Aquest premi és molt més que jo mateixa, representa una cultura que es vol veure com un heroi”, va expressar Rodríguez quan va recollir el seu Globus d’Or. Unes paraules que serveixen per posar de manifest l’auge de l’interès de les cadenes estatunidenques per les sèries d’arrels llatinoamericanes. En són una mostra l’aposta que la cadena NBC ha fet per la sèrie Telenovela, que ha encarregat a Eva Longoria, basada en la vida d’una actriu de culebrons, i l’anunci recent de Netflix de l’inici del rodatge de Club de cuervos, la seva primera ficció en espanyol protagonitzada per Carlos Bardem i que anirà dirigida principalment al públic llatí de la plataforma de vídeos sota demanda.

stats